Obaïbi & Okaïdi

Онлайн магазин за любимата
марка на децата 😉

За проекта

За клиента

Okaïdi е една от най-големите и бързоразвиващи се компании в света на детската мода с над 700 фирмени магазини по целия свят. Горди сме, че бяхме избрани за техен партньор, който да изгради успешно решение за онлайн търговия за България.

Предоставени услуги

  • Дигитална стратегия и планиране
  • Проектиране и дизайн
  • Внедряване на You.Commerce
  • Микросървисна архитектура
  • Автоматизация на оперативните процеси
  • Интеграция със SPEEDY и ЕКОНТ
  • Оптимизация за търсачки – SEO
  • Създаване на съдържание
Вижте сайта онлайн

Подход

Както винаги, към всеки проект от подобен мащаб, подходът ни бе гъвкъв – бърз time to marekt с най-необходимите компоненти на онлайн магазина и поетапно внедряване на нови функционалност.

Най-голямото предизвикателство беше как да импортираме бързо и качествено огромната номенклатура от продукти на маракта, за да спестим месеци на ред ръчен труд 😉 Решихме да потърсим съдействие от централата на марката и това се оказа много успешен ход.

За нас беше удоволствие да работим с екипа на Okaïdi, които ни предоставиха отличен набор от данни и insights. Благодарение на това сътрудничество, успяхме в много кратки срокове да импортираме огромна номенклатура от продукти, както и изградихме процес за последващо импортиране на бъдещи колелции. По този нанчин избегнахме ръчното попълване на продукти и месеци забавяне стартирането на проекта.

Okaïdi & Obaïbi
Okaïdi & Obaïbi

Подход

Богатият асортимент на продукти от различен аспект, наложи изграждането на ясно обусловени и добре изразени продуктови категории и колекции в онлайн магазина. Тъй като всяка от тях предполага различни характеристики на продуктите, релизирахме и различни филтри в навигационна част, съотвестващи на избраната категория. Така всяко селектиране потребителят може да направи според спецификите на търсения от него продукт.

Интеграция с ERP

За управлението на бизнеса и магазините за България, компанията се довери на GenCloud, с които имаме отлични партньорски отношения и опит в интеграция между онлайн магазини и ERP. Благодарение на професионализма и вниманието към всеки детайл на двата екипа, успехме да реализираме отлична синхронизация в релано време между двете системи.

По този начин затворихме цикъла и постигнахме пълна автоматизация по управление на поръчките, стоковите наличности и попълване на данни за новите колекции. Без никакъв човешки труд, целия този досаден труд прехвърлихме към машинките в клауда 😉

Дизайн и потребителско преживяване

Относно визията и структурата на сайта, бяхме сравнително ограничени от централата на Okaidi, които имаха конкретни изисквания и с които следваше да се съобразяваме. Въпреки стриктните ограничения, успяхме да вкараме и малко наш “полъх” 🙂 Радваме се, че Okaidi малко по малко започнаха да се вслушват в предложенията ни и в момента сме в процес на пълно преобразуване на сайта. Очаквайте скоро!