Rittbul – интеграция на Shopify с ERP

Ритбул ЕООД има над 20 години опит на пазара. Те са дистрибуторска и консултантска компания, която работи в сферата на индустрията, производството, строителството и инженеринга.

Маркетинг екипът на Rittbul, беше заложил да изгради онлайн магазина си върху платформата на Shopify, като каталога от продукти надхвърля 10 000 артикула. Shopify е добро решение за старт на продажби онлайн, но поради липсата на интеграция с ERP на компанията – Bizzio, обновяването на данни се оказва огромен човешки труд.

Импортиране на продукти от ERP към Shopify

Първата фаза от реализацията на импорт на данни от ERP към Shopify бе да се изчистят всички “сгрешени” продукти вече налични в сайта. Визираме всички продукти с несъоветствие в баркод или артикулен номер в двете системи. Този процес на изчистване отне известно време и няколко итерации, но пък така си гарантирахме унифициране на данните между системите.

Следващата фаза бе да напишем логически самата интеграция между Sopify и ERP. Допълнително създадохме междинна база данни, в която да съхраняваме различни промени и статуси.

Обновяване на цени и количества между ERP и Shopify

Вече имайки добра основа за продуктите, беше лесно да изградим и непрестанното обновяване на цените и количества на продуктите между двете системи. За да бъдат ускорени процесите по обновяване, комуникацията между ERP и Shopify се случва само на ниво разлики от последния интервал от време, в който двете системи са си говорили. Така в рамките на секунди се актуализират данните. Често повечето ERP системи нямат възможност да подават само разликите и това води до непрестанно изчитане на данни. При голям обем артикули и динамика на продажбите, това може да отнеме часове, като през тези интервали има риск да се получи разминаване в наличностите.

Синхронизиране на поръчки и клиенти между ERP и Shopify

Последната фаза от интеграцията беше да изпращаме всички клиенти и поръчки към ERP. Така се спестява излишен човешки труд, както и вероятността за грешки. Естествено тук има много специфики, които от съображения за конфиденциалност не можем да публикуваме.

Радваме се, че успяхме да интегрираме напълно каталога на Rittbul и вече всичко се случва автоматично. Благодарим за професионалното съдействието и на нашите партньори от GenCloud и Bizzio ERP.

Имате въпроси, свързани с Shopify? Ние сме тук, за да отговорим.

Пишете ни ✉️

2 Comments

  • Милена Марчева каза:

    Здравейте, не знаех, че може да се свърже Shopify със складов софтуер 🙂 Това е много добра новина. Само с Бизио ли можете да го свържете?

  • RIZN каза:

    Привет Милена, можем да интегрираме Shopify към всеки складов софтуер или ERP. Важно е да се отбележи, че всяка интеграция между онлайн магазин и ERP има своите особености, в зависимост от бизнеса и процесите в организацията.

    Ще се радваме да се свържете с нас, за да предложим най-адекватното решение за оптимизация на просеците във вашата фирма.

Коментирай

Твоят имейл остава защитен и няма да бъде публикуван никъде.