ShopSector

Най-бързо развиващият се
онлайн магазин за маратонки

За проекта

Предоставени услуги

  • Visual identity
  • CX and Content strategy
  • Website design
  • Design system
  • CMS integration
Вижте сайта онлайн

За клиента

Shopsector е лидер в търговията с оригнални маратонки и един от най-популярните онлайн магазини в страната.

Партньорството ни датира от 2015 година, когато екипът на Shopsector бе в процес на избор на ново решение за електронна търговия. В този период, компанията вече беше надскочила мащабите на готовите решения и изборът на персонализирано решение беше категоричен. Тъй като ние сме гъвкави и предоставяме непрекъснато развитие и поддръжка на нашите партньори те избраха да ни се доварят и внедрят платформата You.Commerce, която отговаря точно на тези условия.

Подход

Екипът на RIZN работи в много тясно и динамично сътрудничество с екипа на ShopSector. Целта беше максимално бързо да добавим стойност за клиента, решихме че най-ефективно ще бъде отделните модули за оптимизация да бъдат внедрявани поетапно. Първоначално оптимизирахме процесите по обработка на поръчки, тъй като операторите губеха много време в ръчна обработка на данни, което водеше до забавяне на пратките и недоволни клиенти. Вече всичко става с два клика 😉

Следващото предизвикателство беше да бъдат оптимизирани процесите в склада – оптимално използване на пространството, оптимизация на маршрута на операторите, автоматизация на заскладяването и дигитализиране на наличните стоки. Срокът, в който склада бе преведен в ред отне няколко месеца, но постигнахме оптимизация от над 80% във времето на реакция и ресурси по обработката на стоките.

ShopSector
ShopSector

Дизайн и потребителско преживяване

При проектирането на сайта, заложихме на moobile first подход. Важно е да се отбележи, че потребителското преживяване е обект на непрекъснато подобрение, още от стартирането на сайта през 2015. Подобно на всички други функционалност, заедно с екипът на Шопсектор изключително внимателно анализираме и оптимизираме всеки пиксел в сайта.

Резултати

Изграждане на високотоехнологична платформа за електронна търговия и непрекъсната оптимизация на оперативните процеси.

+200%

увеличение в продажбите на годишна база

+60%

ръст на конверсиите

№1

онлайн търговец на маратонки

Първа награда за Най-добър онлайн магазин от BGWeb