Аптеки 36.6

Винаги близо
до теб!

За проекта

Предоставени услуги

  • Visual identity
  • CX and Content strategy
  • Website design
  • Design system
  • CMS integration
Вижте сайта онлайн

За клиента

През 2002 година отваря врати първия обект от веригата аптеки 36.6 в град Пловдив – Аптека 36.6 Мега Марина. Стартирайки с три обекта верига Аптеки 36.6 се превръща в една от първите вериги аптеки в Република България с регистриран бранд. Към днешна дата Аптеки 36.6 разполагат с общо 27 обекта в град Пловдив и областта – Асеновград, Карлово, Баня, Стряма и Раковски.

През 2016 стартира и първата пловдивска онлайн аптека 366.bg, което позиционира бранда като иновативен и предприемчив, който се стреми да изпревари времето и да предостави най-доброто обслужване на своите клиенти.

През 2020 година Аптеки 36.6 се свързаха с нас, в търсене на надежден партньор, с който да заменят тогавашната си платформа за електронна търговия с по-мощна и гъвкава такава. За нашия екип това беше страхотно предизвикателство и постигнахме отлични резултати, внедрявайки You.Commerce.

Анализ на проблеми и цели

В началото на процеса анализирахме основните проблеми на настоящият сайт, които се състояхав следното:

  • Изключително Бавно зареждане на сайта
  • Липса на автоматизация на процесите и забавяне в обработката на поръчки
  • Слаба видимост в търсачките
  • Остаряла визия
  • Лошо потребителско преживяване на мобилни телефони
Аптеки 36.6
Аптеки 36.6

Процес

Заложеният период за трансформация на аптеката бе в рмаките на 6 месеца. За нас това бе твърде дълъг период и особено в период на пандемия, решихме да подходим гъвкаво и да стартираме пилотна версия, което да змаести остарялата платформа и паралелно с това да бъде достатъчно функционална, за да позволи оптимизация на работата.

В рамките на 2 месеца успяхме паралелно да преминем през етапите на проектиране, дизайн, изграждане, миграция на данни, синхронизация с ERP, интеграция с куриерските фирми и най-важното, значителна автоматизация на оперативните разходи на компанията. Времето за обработка на поръчки беше намалено с над 80%.

Когато вече имахме работеща пилотна версия се фокусирахме върху значително подобрение на потребителското преживяване. Добавяне на видео материали към продуктите, добавяне на полезни статии, както и възможност за коментари и въпроси към продуктите.

Резултати

Изграждане на онлайн аптека, интеграция на ERP и оптимизация на оперативните процеси.

+30%

ръст в продажбите

+25%

ръст в средната стойност на кошницата

+60%

ръст в престоя на сайта

Втора награда за Най-добър онлайн магазин от BGWeb